Onderhoud Pernis dankzij speciale corona maatregelen toch afgerond

Half april zijn wij, samen met andere betrokken aannemers, begonnen met groot onderhoud in Pernis. Tijdens een groot onderhoud, bij een raffinaderij Turn Around genoemd, gaan de fabrieken tijdelijk uit bedrijf. De industrie plant deze onderhoudsstops jaren van tevoren om precies te weten wat er moet gebeuren.

*Afbeelding is puur ter illustratie en toont niet de exacte maatregelen die getroffen zijn door ons en onze opdrachtgever. 

 

Voor dit project zijn wij met drie mobiele graafmachines, één tractor en één transportcoördinator actief geweest om de interne transporten op de raffinaderij in goede banen te leiden.

Speciale maatregelen vanwege corona

Om het onderhoud te kunnen doen in tijd van corona, zijn er gezamenlijke extra maatregelen getroffen volgens de richtlijnen van het RIVM. Veiligheid boven alles. Wat we samen zoal hebben gedaan?

 

  • Om besmettingen te voorkomen, hebben we samen met alle betrokken partijen richtlijnen en regels voorgeschreven, die zowel op de site(het gehele fabrieksterrein) gelden als daarbuiten. De regels van de overheid zijn daarbij in alle opzichten leidend geweest. Dit houdt onder andere in dat we op 1,5 meter afstand van elkaar werken. Indien de afstand minder is dan wordt altijd gewerkt met gelaatsschermen en andere beschermende middelen.
  • We hebben samen geanalyseerd waar opeenhopingen van medewerkers te verwachten zijn, zoals bij kantines en rookruimtes. Hierdoor kunnen we gericht maatregelen treffen om er voor te zorgen dat mensen ook daar 1,5 meter afstand kunnen houden. Denk aan het aanpassen van uitvoeringsplannen, in tijd gespreide schema’s/pauzes en een andere inrichting van de lunchruimtes.
  • We werken in vaste kleine teams om het coronavirus geen kans te geven zich breed te verspreiden. Ook heeft de opdrachtgever de toegang tot de fabriek sterk beperkt. Op die manier houden we het aantal aanwezige medewerkers per moment zo laag mogelijk. We hebben met de verspreiding van werkzaamheden het aantal medewerkers op site bijna kunnen halveren.
  • We gebruiken standaard persoonlijke beschermingsmiddelen.

Ook een machine nodig?

Ook geïnteresseerd in het huren van onze machines inclusief gediplomeerde chauffeurs? We beschikken over een machinepark van zo’n 100 verschillende machines, waaronder mobiele kranen, rupskranen, tractoren, knijperwagens, heftrucks en meer. Vraag hier vrijblijvend een offerte aan.

CTA Machine