Voordelen van een rupskraan

Rupsbanden of niet? Wij leggen in dit blogitem uit in welke gevallen je het best kunt kiezen voor normale banden of een rupskraan.

Bij graafwerken wordt vaak gebruik gemaakt van graafmachines zoals kranen om het werk te leveren, maar hoe maak je de beslissing tussen een kraan met normale banden of een rupskraan. Wij leggen hieronder in welke gevallen je het best kunt kiezen voor normale banden of een rupskraan.

Voordelen van een kraan met banden

Bandenkranen worden vaak gebruikt omdat ze zo mobiel zijn. Doordat ze toegelaten zijn op de openbare weg, kun je snel eenvoudig van punt A naar punt B rijden, zonder dat je extra vervoer nodig hebt. Een rupskraan wordt eerder gebruikt op een vaste plaats, waar slechts beperkte reisafstand is tussen de verschillende werkzaamheden.

Voordelen van een rupskraan

Een rupskraan, in tegenstelling tot een bandenkraan, maakt gebruik van rupsbanden. Rupsbanden dragen de kraan over een groter oppervlak. Hierdoor kan het gewicht van de kraan beter verdeeld worden en gemakkelijk gebruikt worden op modderige ondergronden, zonder dat de rupskraan wegzakt of zichzelf vast rijdt.

Rupskraan huren inclusief gediplomeerde chauffeur

Geïnteresseerd in het huren van onze machines inclusief gediplomeerde chauffeurs? We beschikken over een machinepark van zo’n 100 verschillende machines, waaronder mobiele kranen, rupskranen, tractoren, knijperwagens, heftrucks en meer. Vraag hier vrijblijvend een offerte aan.

CTA Machine